Recuperarea de creanteRecuperare creante& Colectare debite

Recuperarea de creante

Recuperarea de creante presupune in principiu incasarea acelor datorii de la scadenta carora a trecut o perioada de minim 90 de zile.Timpul este esential in domeniul recuperarii creantelor. Cu cat o creanta este mai veche cu atat se diminueaza si sansele privind recuperarea efectiva a acesteia de aceea conform statisticilor din domeniu este indicat sa actionati intr-un termen prestabilit de maxim 90 de zile,aceasta perioada determinand in principiu gradul de reusita al activitatii de recuperare al creantei. Activitatea de recuperare creante derulata de catre firma noastra cuprinde doua proceduri ce au ca scop recuperarea debitelor si anume procedura amiabila(extrajudiciara) si procedura judiciara(judecata),ambele proceduri fiind desfasurate in baza unor etape interne.

Etapele parcurse in vederea recuperarii creantelor:

1. Investigarea si verificarea juridica a debitorului:
- se v-a face o investigare a societatii debitorului,aceasta cuprinzand identificarea sediului sau a  birourilor,identificarea administratorului si asociatilor conform actului constitutiv de la Registrul Comertului, o identificare a bunurilor inscrise in arhiva de garantii reale, de asemenea se v-a verifica daca debitorul are inregistrate dosare de judecata sau de executare silita la momentul initierii procedurilor de recuperare.

2. Semnarea contractului de recuperare creante:
- se semneaza un contract de mandat comercial in vederea recuperarii creantelor dumneavoastra cu agentia noastra de recuperare,G.O.O.D. COLLECTION,urmand ca dupa semnarea contractului consilieri nostri juridici sa intocmeasca un dosar complet, compus din toate actele ce stau la baza litigiului(contracte, facturi, avize , Bilete la Ordin sau File CEC refuzate ,corespondenta, plati partiale, etc.);

3.Contactarea efectiva a debitorului:
- in functie de rezultatele procesului de investigare juridica a dosarului de debit aflat in cauza,agentia noastra va contacta debitorul pentru a negocia si a stabili teremene ferme de plata,insistand pe cat posibil pe varianta recuperarii amiabile a creantelor dumneavoastra;

4.Notificarea scrisa adresata debitorului:
– de indata ce ati incheiat contractul de recuperare al creantei/debitului dumneavoastra,vom transmite respectivului debitor o scrisoare de instiintare prin care acesta v-a fi informat de preluarea cazului de catre agentia noastra de colectare,debitorul v-a fi informat ca viitoarele discutii sau reclamatii privind debitul vor fi purtate numai cu agentia de recuperare G.O.O.D. COLLECTION care v-a actiona conform contractului in calitate de mandatar.

5.Procedura judiciara de recuperare:
-daca debitul/creanta nu poate fi recuperat/recuperata pe cale amiabila in termen de 60 de zile de la demararea activitatilor de recuperare de catre firma noastra,va asiguram suportul legal avocatial necesar in vederea parcurgeri etapei procesuale de recuperare a creantelor prin reprezentarea societatii dvs. de catre avocatii nostri colaboratori firma de avocatura Ciuhan&Asociatii in fata instantelor judecatoresti din Romania.

6.Recuperarea creantelor:
- recuperarea propriu-zisa a creantelor dumneavoastra si in functie de mentiunile din contractul de mandat incheiat transferul acestora direct in contul dumneavoastra bancar;

7.Incheierea contractului de recuperare:
- transferul catre G.O.O.D. COLLECTION a sumei ce reprezinta onorariul de succes stabilit si incheierea oficiala a contractului.

 

Cel mai eficient serviciu de recuperare al creantelor! Actionam in 24 de ore!